Security ID passen

Een pas met speciale beveiligingstechnieken

Security ID passen hebben als belangrijkste eigenschap dat het namaken van de pas is uitgesloten. Er zijn verschillende beveiligingsopties en -niveaus mogelijk. Hieronder geven we een aantal opties weer:

  • Speciale inkten zoals onzichtbare inkten, UV-inkten en optisch variabele inkten. Met UV-inkt kan bijvoorbeeld een wachtwoord, code of beeldmerk worden toegevoegd die alleen oplicht met behulp van ultraviolet licht.

  • Microprinting is het printen van zeer kleine lettertjes die onder een vergrootglas zichtbaar worden. Deze lettertjes kunnen lijnen vormen op de achtergrond waardoor namaken of kopiëren onmogelijk wordt.

  • Het hologram is met geen enkele druktechniek te kopiëren. Het is de beste optische beveiliging die met het menselijk oog waarneembaar is. Het is mogelijk om een uniek hologram aan te laten maken. 

  • Holografische folie zorgt ervoor dat verschillende delen van de pas zichtbaar zijn of reflecteren, afhankelijk van de hoek waaronder je deze houdt. De pas wordt geheel afgedekt door deze folie.

  • Een guilloche is een geometrische figuur bestaande uit vele fijne lijnen die zigzaggen, slingeren of door elkaar gevlochten zijn in een maaswerk van bogen en golven. Een guilloche is niet te kopiëren en wordt ook wel op bankbiljetten gebruikt.

  • Met laser engraving wordt tekst met lasers op de pas gegraveerd. Deze techniek is iets complexer dan de andere personalisatieopties en wordt voornamelijk op bankpassen gebruikt.

Advies nodig over security passen?

Wij wisselen graag van gedachten met u