Personaliseren

Eindeloze mogelijkheden

De gegevens voor de personalisering levert u aan in een Excel-bestand (andere extensies zijn ook mogelijk). Wij printen de gegevens, zoals NAW-gegevens of een lidmaatschapsnummer, op de pas. Dit kan in verschillende lettertypen, groottes en kleuren.
De gegevens worden met een thermische printer op de pas aangebracht (evt. dubbelzijdig). Met thermisch printen wordt de inkt versmolten met het laminaat van de pas, waardoor de inkt krasbestendig wordt.

Een pasfoto op een pas is een handig middel om medewerkers te identificeren. De pasfoto wordt met een thermische printer in fullcolor of zwart/wit op de pas geprint.

 

Een code die door een scanner kan worden gelezen, bijvoorbeeld EAN-13, Interleaved 2 of 5 (ITF 2/5), code 39 of een Unicode barcode .

Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens bestaan.

Een pas met barcode wordt vaak gebruikt voor toegangscontrole of een spaarsysteem.

Een handtekeningveld is een ruimte op de plastic pas waarop de pashouder zijn handtekening kan zetten met een balpen of fijne stift. Het ruwere oppervlak van deze ruimte zorgt er voor dat de inkt niet vlekt. Een handtekeningveld kunt u op een plastic pas gebruiken als u de gebruiker wilt kunnen identificeren.

Een intelligente pas met een (onzichtbare) chip. Naast het encoderen van de chip of RFID-tag kan de pas ook worden voorzien van een pasfoto, barcode en/of NAW-gegevens. De OV-chipkaart is hier het ultieme voorbeeld van.
Er zijn heel veel mogelijkheden met deze smartcards. Deze passen zijn er ook in verschillende gradaties qua beveiligingsniveau. 

 

Een magneetstrip op een pas is geschikt voor het opslaan van gegevens. Deze informatie kan worden ingelezen door de strip langs een magneetkop te bewegen.

Magneetstrips worden vaak gebruikt in creditcards, identiteitskaarten en vervoerbewijzen.

 

Embossing betekent letterlijk reliëf aanbrengen. Het reliëf zelf kan ook van een kleur worden voorzien, zoals zilver of goud.

Door embossing krijgt de pas een luxe uitstraling. Embossing wordt vaak gebruikt op een creditcard en op pasjes in ziekenhuizen.

 

Een hologram kan worden toegepast om de echtheid van een pas te waarborgen. Het namaken van een hologram is namelijk erg moeilijk.

Door een hologram uit verschillende hoeken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen zodat de indruk van een ruimtelijk, driedimensionaal beeld wordt gewekt.

Speciale scratch-off folie kan gebruikt worden om gevoelige data op de pas te beschermen, zoals een pincode of transactiecode.

Bij het aanbrengen van de kraslaag wordt gebruik gemaakt van TTR of hotstamp. Een kraslaag wordt vaak gebruikt bij cadeaucards.